Wyposażenie

Czym dysponujemy i co wynajmujemy czyli wyposażenie Centrum Kulinarnego

Do dyspozycji naszych Klientów oddajemy około 200 m² profesjonalnie wyposażonej powierzchni oraz w pełni funkcjonalne stanowiska robocze. W skład wyposażenia kuchni Centrum Kulinarnego wchodzą:  
  • 8 stanowisk treningowych, przy którym mogą pracować 3 osoby - każde wyposażone w płytę indukcyjną, powierzchnię roboczą oraz szufladę z wszystkimi niezbędnymi akcesoriami kuchennymi 
  • potrzebnymi do przygotowania najróżniejszych potraw. Ergonomiczne stanowiska treningowe są wyposażone w najwyższej  jakości system wideokonferencyjny (trzy kamery stacjonarne, jedna mobilna) i są przygotowane zarówno do ćwiczeń jak i turniejów czy warsztatów. System wideokonferencyjny  został stworzony z myślą o wirtualnych szkoleniach gdzie naturalnej wielkości obraz oraz krystalicznie czysty dźwięk pozwala uczestnikom doświadczać wrażenia bezpośredniego kontaktu. Zastosowana technologia zapewnia wyjątkowy dźwięk i obraz , a także zapis zmagań kuchennych i transmisję w trybie rzeczywistym, a przez to ich odbiór w dowolnym miejscu na świecie. 
     
  • wyspecjalizowane urządzenia  tj.  piece konwekcyjno-parowe (w tym piec piekarniczo - cukierniczy), płyta żeliwna 4- strefowa z piekarnikiem, płyta grillowa, frytownica, stoły chłodnicze i szybkoschładzarki, urządzenia do gotowania wysokociśnieniowego, pakowaczki próżniowe, cyrkulator sous-vide, patelnie bemary, blendery, steakery, ekspresy ciśnieniowe, automaty do bitej śmietany, krajalnice automatyczne, wilki do mielenia mięsa oraz wiele innych. Jesteśmy w stanie tak skonfigurować i dopasować urządzenia wykorzystywane trakcie prezentacji, że pozwala nam to na organizację prawie każdego tematycznego szkolenia np.: cukierniczego, barmańskiego, kulinarnego itp.
  • zaplecze gastronomiczne i techniczne (w tym: pełen zestaw naczyń kuchennych, zastaw stołowych oraz pomocniczych urządzeń gastronomicznych).
  • 3 stanowiska myjące
  • zmywalnia
  • szatnia
  • multimedialna sala konferencyjna - pozwala na przeprowadzanie telekonferencji, a najnowocześniejszy sprzęt audio-video zapewnia wyjątkowy komfort użytkowania i relacjonowania on - line. 

Ilość stanowisk roboczych jest elastyczna i podlega dopasowaniu pod konkretne szkolenie. Tym co nas wyróżnia jest fakt, iż mamy możliwość rozszerzenia przestrzeni roboczej o kolejne zgodnie z potrzebą  klienta. Zapewniamy możliwość przeprowadzenia pokazów lub szkoleń dla 40 –sto osobowej grupy. Serdecznie zapraszamy do korzystania i wynajmowania tego kompleksowo wyposażonego obiektu z trenerem kulinarnym lub bez. Koszty są ustalane indywidualnie, w zależności od rodzaju i tematyki szkolenia.

Zobacz jak wygląda plan kuchni szkoleniowej.
O centrum O centrum Nasi klienci Nasi klienci To, co nas wyróżnia To, co nas wyróżnia
"Nie ma bardziej szczerej miłości, niż miłość do jedzenia”

George Bernard Shaw
Regionalny Program Operacyjny Województwa Śląskiego – realna odpowiedź na realne potrzeby
Nazwa Projektu: Wprowadzenie nowoczesnych technik sprzedażowych poprzez uruchomienie kuchni szkoleniowej | Nazwa Beneficjenta: Weindich Spółka Jawna

Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2007-2013”