To, co nas wyróżnia

To „coś” czyli co wyróżnia nasze Centrum Kulinarne
 
  • Centrum jest profesjonalnie i kompleksowo wyposażone w najlepszej jakości sprzęt
  • Jesteśmy elastyczni: możemy szkolić z dowolnej kuchni lub tematyki wybranej zgodnie z życzeniem klienta
  • Nasza oferta szkoleń, warsztatów, kursów jest bardzo rozbudowana i zróżnicowana co pozwala nam ją personalizować i „szyć na miarę” potrzeb klienta
  • Specjaliści i trenerzy kulinarni zatrudnieni w Centrum Kulinarnym Weindich są członkami Europejskiego Stowarzyszenia Euro-Toques Polska (ETI)
  • Nasi eksperci kulinarni to znani w środowisku Szefowie Kuchni cieszący się dużym autorytetem, specjalizujący się niemal w każdej kuchni świata
  • W profesjonalnych warunkach można przeprowadzić pokaz / prezentację dowolnego produktu z branży mięsnej, gastronomicznej czy też Ho-Re-Ca dla dużej ilości osób 
  • Posiadany przez nas system audio-video pozwala na transmisję zmagań w trybie rzeczywistym, a przez to ich odbiór w dowolnym miejscu na świecie. 
  • Darmowa sieć Wi-Fi z dostępem dla gości 
  • Zapewniamy idealne miejsce na event integracyjny (np. wspólne gotowanie dla 30 - 40 osób jednocześnie!) 
  • Gwarantujemy profesjonalną obsługę klienta i bogate doświadczenie w organizacji szkoleń, warsztatów itp. 
  • Jako jedyni posiadamy swoje własne biuro projektowe – Archigastro, które świadczy usługi konsultacji, planowania oraz projektowania i wyposażenia wnętrz w sprzęt  dla hoteli, restauracji i innych obiektów dla branży Ho-Re-Ca na terenie całej Polski
  • Jako jedyni mamy możliwość przeprowadzania szkoleń i testów z technologii wędzenia i produkcji wędlin dla przemysłu mięsnego (producentów wędlin) na mini-skalę
  • Zapewniamy szerokie możliwości adaptacji obiektu (dekoracje, oświetlenie)
  • Dostępność zasilania 230/400V oraz duża moc (do ~100 kW), sprężone powietrze
  • Dostępność 24h na dobę przez 7 dni  tygodniu
  • Zamknięty i monitorowany, duży parking zarówno dla autobusów jak i samochodów osobowych, wozów cateringowych i innych
  • Całodobowa ochrona obiektu
  • Jesteśmy aktywnie zaangażowani w działalność przemysłu mięsnego i sektora HORECA – poprzez członkostwo w Stowarzyszeniu Rzeźników Polskich oraz Śląskim Cechu Rzeźników i Wędliniarzy. Ponadto, jesteśmy współzałożycielem pierwszego Śląskiego Cechu Gastronomii.

Nasi klienci Nasi klienci Wyposażenie Wyposażenie O centrum O centrum
„Żadna uczta nie smakuje dobrze, jeśli się ją spożywa samemu”

Anna Mińszczak
Regionalny Program Operacyjny Województwa Śląskiego – realna odpowiedź na realne potrzeby
Nazwa Projektu: Wprowadzenie nowoczesnych technik sprzedażowych poprzez uruchomienie kuchni szkoleniowej | Nazwa Beneficjenta: Weindich Spółka Jawna

Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2007-2013”