O centrum

Nasze motto: Wiedza kulinarna i przyjemność jedzenia w jednym miejscu


Studio Centrum Kulinarne w Chorzowie zostało stworzone w oparciu o najwyższe standardy jakości, to nowoczesna i profesjonalnie wyposażona przestrzeń.

Celem Centrum Kulinarnego jest edukowanie, wspieranie i dostarczanie zarówno wiedzy technicznej z zakresu obsługi maszyn i urządzeń dla przemysłu gastronomicznego i mięsnego, jak i wyspecjalizowanej wiedzy kulinarnej - pasjonatom gotowania, amatorom oraz  profesjonalnym szefom kuchni, kucharzom, baristom, barmanom, kelnerom.

Pod okiem polskich Szefów Kuchni i Ekspertów Kulinarnych odbywają się warsztaty, kursy, pokazy kulinarne  oraz szkolenia dla branży gastronomicznej. Specjaliści i trenerzy kulinarni zatrudnieni w Centrum Kulinarnym Weindich są członkami Europejskiego Stowarzyszenia Euro-Toques Polska (ETI).              

Organizujemy:
 Tematyczne i profesjonalne szkolenia, warsztaty i kursy kulinarne
 Organizacja eventów – imprezy integracyjne, konkursy kulinarne,
 Wynajem powierzchni

Do dyspozycji naszych Klientów:

 200 m² profesjonalnie wyposażonej powierzchni
 12 stanowisk treningowych, przy którym mogą pracować 3 osoby 
 system wideokonferencyjny (trzy kamery stacjonarne, jedna mobilna)
 piece konwekcyjno-parowe (w tym piec piekarniczo - cukierniczy),
 płyta żeliwna 4- strefowa z piekarnikiem,
 płyta grillowa,
 frytkownica,
 stoły chłodnicze i szybko schładzarki,
 urządzenia do gotowania wysokociśnieniowego,
 pakowaczki próżniowe,
 cyrkulator sous-vide,
 3 stanowiska myjące
 Zmywalnia
 Szatnia
 multimedialna sala konferencyjna - pozwala na przeprowadzanie telekonferencji,a nowoczesny sprzęt audio-video zapewnia wyjątkowy komfort użytkowania i relacjonowania on-line.

Zapewniamy możliwość przeprowadzenia pokazów, warsztatów lub szkoleń dla 40 –sto osobowej grupy. Serdecznie zapraszamy do korzystania i wynajmowania tego kompleksowo wyposażonego obiektu z trenerem kulinarnym lub bez.

Oferujemy niezapomniane wrażenia i możliwość podniesienia swoich kwalifikacji zarówno amatorom kulinarnym, ekspertom jak i osobom, które po raz pierwszy w życiu chciałyby spróbować swoich sił w profesjonalnej kuchni szkoleniowej.
Regionalny Program Operacyjny Województwa Śląskiego – realna odpowiedź na realne potrzeby
Nazwa Projektu: Wprowadzenie nowoczesnych technik sprzedażowych poprzez uruchomienie kuchni szkoleniowej | Nazwa Beneficjenta: Weindich Spółka Jawna

Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2007-2013”